5 il·lustradors que has de conèixer

5 illustradors capselera

Per a un dissenyador és impossible veure una bona il·lustració en algun anunci i no intentar indagar-ne l’autoria. Conèixer nous artistes d’aquí o de fora, forma part del nostre ADN. Sovint visitem les pàgines de representants d’il·lustradors a la recerca d’artistes emergents i cada cop que en descobrim un de nou a través de les xarxes socials o qualsevol altre mitjà intentem seguir-lo de ben a prop.

A Xoo Studio, hem tingut el gran plaer de treballar amb grans il·lustradors durant tots aquests anys. Alguns de tan coneguts com Conrat Roset, Amaia Arrazola o Maria Diamantes i d’altres emergents però no per això menys cracks. Tots ells han contribuït a fer que les campanyes dels nostres clients hagin estat un èxit.

L’anunci de TV, el web, o el catàleg amb els dibuixos d’aquests artistes criden l’atenció, respiren tendència i produeixen empatia. I sí, és aquesta empatia, el vincle necessari perquè el nostre missatge cali en el nostre públic objectiu.

Hi ha 5 monstres de la il·lustració que creiem que heu de conèixer. Em corregeixo, n’hi ha bastants més, però el post seria interminable, així que ens dosificarem i avui només us en parlarem de 5. Som-hi!

Karan Singh

www.madebykaran.com

El primer cop que vaig creuar-me amb una il·lustració d’aquest artista australià els meus ulls van començar a convulsionar. D’acord, he exagerat una mica, però el cert és que és impossible veure una peça publicitària il·lustrada per Karan Singh i que els teus ulls no s’aturin, parpellegis i vulguis seguir mirant.
La forma en què combina els colors, l’estil minimalista, la repetició, la profunditat que aconsegueix amb els patrons i els seus GIF animats en l’entorn digital vibren, enganxen i venen. Marques com Adobe, IBM, Heineken o Intel ho saben i han trucat a la seva porta. Seguiu-lo. No us deixarà indiferents.

static1.squarespace-1

static1.squarespace

static1.squarespace-1

static1.squarespace-2

static1.squarespace

Ellen Porteus

ww.ellenporteus.com

Il·lustradora y animadora amb un estil inconfusible. Traç gruixut, colors plans i sovint suaus. M’encanten les repeticions en forma de GIF. És com un joc on descobrir les 7 diferències. Ha treballat per Bill Gates, Le Monde, Monocle o el New York Times entre d’altres.

Bags&Boxes-Gif-HighQuality

Ellen-Porteus-Fast-Company-Gif

Ellen-Porteus-Mani

Craig&Karl

http://www.craigandkarl.com/

En realitat són dos il·lustradors: Craig Redman i Karl Maier. Un viu a Nova York i l’altre a Londres, però col·laboren a diari en projectes que porten conjuntament. Han treballat per Google, Nike, Apple, Vogue, Vanitiy Fair. Sovint utilitzen un traç negre gruixut perfilant colors plans, vius i omplerts de textura.

SnoopCraigKarl

VarietyCraigKarl

Bread&Butter-6-CraigKarl

Bread&Butter-10-CraigKarl

Eirian Chapman

http://www.eirianchapman.com/

Ha treballat per Mercedes, The Guardian o Schweppes, entre d’altres. Les seves il·lustracions són estilitzades, de colors brillants i amb detalls a vegades irreverents que les fan úniques. El seu blog Teeth and hair (http://teethhair.tumblr.com/), on desenvolupa tot un univers a l’entorn de pintes de cabell,  ha estat ressenyat per infinitat de revistes del sector. Si us passeu per l’aeroport de Zurich, no us perdeu les lones il·lustrades per ella promocionant el Duty Free.

ec

eirian

promotionalbottle

pimpen_xmas

eirian1eirian2eirian3

Christoph Niemann

http://www.christophniemann.com/

És un dels grans. Il·lustrador, dissenyador gràfic, autor de llibres… El seu talent l’ha portat a treballar per The New Yorker, Google, el New York Times i recentment ha protagonitzat un dels capítols de la sèrie Abstract de Netflix. No us el descobriré o sí, però és un dels 5 que s’han de conèixer.

Més enllà del seu estil, destaca la seva agudesa visual, el somriure que arrenca en les seves històries, fresques, úniques, divertides… Cada diumenge podeu seguir per Instagram els seus Sunday Sketches: on a partir de la seva imaginació recrea nous universos a partir d’objectes quotidians. Molts han volgut imitar-lo. Però el mestre sempre serà el mestre.

niemann4 cn

naimar2

03general010x naimar3

sketches

More from Montse Machuca

5 il·lustradors que has de conèixer

Per a un dissenyador és impossible veure una bona il·lustració en algun...
Llegir més
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xoostudio.es/web/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405