Guerra de navegadors

browser-wars xoo studio terrassa

Navegar per internet s’ha convertit en un pilar en les nostres vides. Diàriament usem internet per a qualsevol dubte o consulta i ens oblidem dels navegadors, obviant l’impacte que poden tenir en com percebem la xarxa i el benefici que obtenim de la nostra experiència web, així que escollir el navegador correcte és vital per als nostres interessos.

Pot ser que de tantes opcions que hi ha, et perdis i al final vulguis seguir navegant amb el mateix navegador de sempre sense complicar-te la vida, però vinga, ànim! Valdrà la pena, t’ho asseguro.

Així de primeres ja et redueixo les possibilitats a tres, veus que fàcil? Chrome, Firefox i Edge. Hi ha altres navegadors que podran treure’t d’una dificultat, però al final la batalla es redueix a aquests tres.

Anem a analitzar quines són les seves característiques i defectes, així prens tu mateix la decisió i et decantes per un o un altre, amb fonament.

chrome firefox edge

Edge és la nova espasa de Microsoft, ara que ja abandonen a la seva sort Internet explorer. Interfície renovada, rendiment superior al seu avantpassat i noves funcionalitats converteixen el candidat de Microsoft com un contendent seriós per a aquesta disputa. El major problema que presenta és l’absència, de moment, d’addons o plugins. Això fa que a la mínima que l’usuari vol personalitzar el seu navegador ja sigui amb bloquejadors de publicitat o qualsevol altre addon útil, no pugui, i decideixi apartar Edge i triar Chome o Firefox com a navegador favorit.

La batalla final: CHROME vs FIREFOX
Partim de la base que els dos són navegadors molt bons. Genials. Escollim el que escollim serà una elecció encertada, doncs tots dos són ràpids, tenen infinites funcionalitats, addons, plugins i moltes extensions, un disseny senzill i modern, etc.

Però que els diferencia? Quina raó podria fer que et decantis per un o un altre?

chrome vs firefox

Amb Google Chrome ens podem beneficiar d’informació emmagatzemada a través de dispositius i serveis de Google que tinguem sincronitzats. Això és tan senzill com, per exemple, guardar una web a favorits i sincronitzar-ho automàticament amb el PC de la feina, el del menjador i l’Smartphone. Molt útil. A part d’això, la brutal quantitat d’extensions, temes i plugins disponibles el fan 100% personalitzable.

Per contra, consumeix una elevada quantitat de RAM, així que, si no tenim com a mínim 4 GB, podem veure penalitzada la nostra experiència a internet si tenim obertes altres aplicacions.

Firefox pot presumir de ser codi obert, alguna cosa que més enllà de representar uns principis pel que fa al desenvolupament d’aplicacions, li permet gaudir d’una llibreria immensa d’addons, mods i temes. A més, és un navegador súper-segur i respecta la teva privadesa molt més que Chrome.

Quant a aspectes negatius, Firefox deixa de ser tan ràpid en el moment en què comences a afegir extensions. Les seves freqüents actualitzacions poden girar-se en contra de l’usuari, doncs les teves extensions poden quedar obsoletes fins que els desenvolupadors les actualitzin i tampoc és ideal que sovint, quan vas a utilitzar el navegador, aparegui la finestreta d’ “Actualitzant Firefox” que t’obligui a esperar per poder navegar.

Arribats aquí, tot és qüestió de provar tots dos i veure quin s’ajusta més als nostres gustos i necessitats.

Personalment, jo utilitzo Chrome. La seva eina “Inspeccionar” em facilita enormement el treball i quant a sincronització, m’encanta tenir disponible tot el contingut i historial en tots els dispositius sincronitzats amb el meu compte Google.

I a tu, quin navegador et fa més el pes?

More from Eduard Martín

Guerra de navegadors

Navegar per internet s'ha convertit en un pilar en les nostres vides....
Llegir més
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xoostudio.es/web/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405