Lettering fins i tot a la sopa

Lettering hasta en la sopa

Més de 44 milions de resultats per a recerques de lettering a Google ens diuen que sí, que hi ha tema fins i tot a la sopa. Miris on miris te’l trobes… Lettering al súper, navegant per Internet o a la tassa del cafè, sempre n’hi ha un, a l’espera.

I més que esperant-te, venen a per tu, són namings, eslògans que respiren aquest aire gestual, imperfecte, fet a mà tan característic del handlettering. Perquè el lettering bàsicament és l’art de dibuixar lletres, no escriure-les.

Ja ho posaven en pràctica des de fa segles els tipògrafs i els artistes. En els darrers anys, n’hi ha hagut uns quants… o uns molts que han decidit experimentar això de posar-se a dibuixar lletres i s’ho han pres ben seriosament, perquè en tenim una bona invasió.

Letteringament
Beneït el dia en què Estrella Damm va presentar el seu “Mediterràniament” i va canviar la vida de tots nosaltres, marcant un abans i un després en tipografia publicitària. Ha agradat tant aquesta sensació de frescor, de novetat que ens transmeten aquests traços, que en menys del que canta un gall els hem adoptat encantats. I és que és una tendència que enganxa i sembla que encara es quedarà una llarga temporada entre nosaltres.

Mediterràniament, toc de sortida del lettering aplicat a publicitat
Mediterràniament, toc de sortida del lettering aplicat a publicitat

A remolc d’aquesta tendència han anat apareixent (cada vegada en major quantitat i de més fàcil accés) tipografies que simulen l’estil del lettering però sense ser-ho. Només cal mirar una mica al voltant per descobrir casos com els expositors del Mercadona, la campanya de Correos o la campanya “Hazte un selfie con tu abuela” d’Euromillones.

Tipografies inspirades en el lettering en les darreres campanyes de Correos, Euromillones i Mercadona.

De fet, fins i tot els partits polítics s’han aprofitat de les virtuts més bondadoses del lettering amb la intenció d’agradar, transmetre emotivitat, proximitat i donar la sensació de renovació a les seves campanyes.

Lettering en campanye de partits polítics

Club de fans
En un post sobre lettering no podem deixar de mencionar un geni del disseny com és Alex Trochut, que ha estat un pioner en això de l’art de les lletres. Ens ha fet gaudir amb letterings exquisits com la portada de la revista Étapes, l’ampolla de Beercelona, o les increïbles covers per a Camper.

 

Un altre dissenyador i il·lustrador que mereix unes línies en aquest post és José Bernabé, que ha experimentat amb el lettering digital utilitzant tècniques mixtes amb Illustrator i Photoshop. L’explosió de color és increïble i el resultat excel·lent.

Bernabé, lettering a todo color.

Lettering pel món
El gust pel lettering  és un fenòmen global. Per citar només alguns exemples, fa un parell d’anys Taylor Swift feia d’amfitriona per a la campanya Welcome to New York. Aquest passat 2015 ha estat el torn de la no poc criticada renovació del logotip de les històriques galeries Lafayette. I per posar un exemple de ben lluny, des de l’altra punta del globus el handlettering despedia l’any de la mà d’HolaBosque a la portada de la revista dominical d’un famós diari local argentí.

 

NY Lafayette
Portada de HolaBosque

Letterings d’autor
Sí, parlem del handlettering. Si t’agrada passejar-te per les xarxes socials pots trobar exemples impressionants. Veritables gurús, frikis i amants de les tipos deixen cada dia vídeos memorables, fotos i gifs animats amb les seves increïbles lletres dibuixades. Per a mostra un botó: el col·lectiu Typegang fa una cuidada selecció i publica veritables letterings per a sibarites al seu Instagram.

Si te gusta pasearte por las redes sociales puedes encontrar ejemplos impresionantes. Verdaderos gurús, frikis y amantes de las tipos dejan cada día memorables vídeos, fotos y gifs animados con sus increíbles letras dibujadas. Para muestra un botón: el colectivo Typegang hace una cuidada selección y publica verdaderos letterings para sibaritas en su Instagram.

Typegang, letterings de autor

Ara ja saps per on van els trets quan parlem de lettering. Si t’ha cridat l’atenció, ara estàs a temps de sumar-te a la tendència. Apunta a la diana i Xoot! A Xoo Studio hi ha un fantàstic lettering esperant ser creat per a tu.

More from Marina Redfern

Lettering fins i tot a la sopa

Més de 44 milions de resultats per a recerques de lettering a...
Llegir més
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xoostudio.es/web/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405