El teu vídeo corporatiu d’èxit en 6 passos

post-video-corporatiu-6-claus-xoostudio-terrassa

Com ja us vam detallar en un post anterior, el vídeo viu una època d’esplendor com a eina de màrqueting absolutament fonamental per a la promoció de qualsevol cosa (siguin idees, música, moda …). I per descomptat, també per a la teva empresa.

Només cal fer una ullada a les aclaparadores xifres per reconèixer que la inclusió de material audiovisual s’ha convertit en una aposta guanyadora si vols destacar de la teva competència.

Això de que “una imatge val més que 1.000 paraules” es compleix amb detall. Però ho podríem arrodonir amb “un vídeo val més que 100.000 imatges”.

Però anem pas a pas, què és un vídeo corporatiu?

Un vídeo corporatiu és una peça multimèdia d’aproximadament 2-3 minuts (no més!), dissenyada per informar o donar a conèixer una empresa, un producte o un servei. Normalment, s’ubica al web corporatiu i proporciona a l’usuari un plus de contingut d’interès sobre els productes o serveis que s’ofereixen.

Un vídeo corporatiu és tota una declaració d’intencions. Un aparador que ha d’impactar i que ha de captar l’atenció de l’espectador per fer-li desitjar conèixer més a fons la teva empresa, una peça que persegueix informar i fidelitzar un futur client de forma dinàmica i efectiva.

Per què un vídeo corporatiu?

Perquè tot són avantatges per a la teva empresa:

– Un vídeo atractiu aportarà valor afegit al teu negoci.

– Et diferenciarà de la teva competència.

– Augmentaràs les visites al teu web i el temps que aquestes passaran a la teva pàgina.

– Millorarà el SEO del teu web corporatiu.

Com veus, entrar en el món audiovisual pot ser fantàstic per al teu negoci o empresa. Però alerta amb aquesta recomanació, gens gratuïta: no has de fer-ho ni de qualsevol manera ni a qualsevol preu. Com ho sents.

Perquè aquesta voràgine “provideo” també presenta contrapartides. I és que el públic/client cada vegada és més exigent i no es conforma amb el vídeo que tots podem fer amb el nostre mòbil … que sí, que sí, que és molt simpàtic, però que no és gens (però gens) corporatiu.

El vídeo ha de ser sí o sí una peça tractada amb visió de marca i realitzada per professionals del món de la imatge, tant corporativa com audiovisual.

Un bon exemple del que ha de ser un vídeo corporatiu és aquest que vam realitzar a Xoo Studio per a Temsa empresa especialitzada en la fabricació de matrius industrials.

O aquest altre per a Traç CuinesPeces treballades a consciència amb el client, amb un procés exhaustiu de guió, enregistrament i muntatge. Tot mil·limetrat.

Només així s’aconsegueixen vídeos que mantenen l’interès fins al final i que et fan desitjar saber més de la teva empresa.

Aquests serien uns passos bàsics per realitzar un bon vídeo corporatiu:

1.- Definir bé què i com ho volem transmetre.

Primer de tot, has de saber què i com ho vols dir. Analitzar els missatges a comunicar abans d’iniciar el procés. Tancar un guió abans d’arrencar. Aquest punt és superimportant. Ha de ser un guió conseqüent amb tot el que vols comunicar. Només així t’evitaràs desagradables sorpreses durant el procés.

2.- No fer vídeos llaaaargs.

“El que és bo, si és breu, dos vegades bo”. Ser concís. Pensa que tots disposem de poc temps. A més, avui en dia, la saturació de missatges de tota mena a què estem exposats és brutal.

3.- Triar els professionals adequats.

Saber quin realitzador és l’ideal per dur a terme el teu vídeo és fonamental. Hi ha autèntics especialistes en cada sector (industrial, gastronomia, bellesa, moda…), realitzadors experts que aportaran els recursos tècnics més adequats per donar forma a la idea.

4.- Tancar un pressupost detallat (i realista).

Important. Saber abans què et costarà el vídeo de cap a fi. Tenir desglossades totes les partides sent realista amb els objectius marcats.

5.- Establir un full de ruta.

Disposar d’un “timeline” detallant les dates aproximades de cada fase és molt pràctic. Així tots saben en cada moment on són, quant falta i ningú s’adorm.

6.- Fer-ne difusió (web, xarxes socials …).

Un cop acabat el vídeo, és important que el difonguis de forma correcta. Ubicar-lo sí o sí de forma destacada al teu web corporatiu. Entre altres bondats, aconseguiràs que les teves visites es quedin més estona al teu web i això, optimitzarà el teu SEO.

I per descomptat, has de publicar-lo de forma paral·lela en els teus perfils corporatius en xarxes socials.

Seguint aquests passos teu vídeo corporatiu serà tot un èxit.

Sabem que el procés no és senzill, que saps que ho has de fer, però que ho vas posposant perquè no saps per on començar… Confiar-te en aquest moment a experts en branding i imatge corporativa com Xoo Studio, t’estalviarà temps i diners (i disgustos :). T’assessorarem i treballarem mà a mà amb tu per aconseguir que el teu vídeo corporatiu sigui una peça absolutament única.

Paraula de Xoo.

More from Silvia Iborra

El teu vídeo corporatiu d’èxit en 6 passos

Com ja us vam detallar en un post anterior, el vídeo viu una...
Llegir més
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xoostudio.es/web/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405