El vídeo té molt power

Xoo studio terrassa video power

Silicon Valley. Any 2005. Explica la llegenda que després d’una superfesta amb moltíssims convidats, Txad Hurley, Steve Chen i Jaed Karim, extreballadors de PayPal, tenien tants vídeos casolans que ensenyar-se, que van decidir obrir una plataforma online per compartir tots els enregistraments que es van fer aquella nit boja. Així, sense més, va néixer Youtube.

Des d’aquell creatiu matí de ressaca fins a dia d’avui, Youtube s’ha convertit en fenomen social, una de les xarxes amb major contingut compartit i, també, una eina de màrqueting fonamental.

Hi ha moltíssimes raons que argumenten els beneficis del vídeo màrqueting, a continuació us facilitem algunes dades que posen en relleu el poder, que podríem qualificar de brutal, del vídeo com a eina de màrqueting a dia d’avui, i la seva projecció, també brutal, en els propers anys.

Avantatges del vídeo

• Tant en xarxes socials com a pàgines web, blogs, etc. el vídeo sempre desperta més interès en els usuaris que el text escrit o fins i tot la fotografia.
• Millora el SEO global de marca (afavoreix al posicionament de la marca en els motors de cerca).
• Afavoreix al engagement entre marca i clients.
• És més susceptible de ser compartit a les xarxes socials (genera viralitat).

XOO-videos-cat

Algunes xifres sobre vídeo màrqueting

• Actualment 100 milions d’usuaris consumeixen vídeo a Internet cada dia.
• 9 de cada 10 persones veuen els vídeos de les marques que segueixen. El 65% d’ells acaba visitant la web després de visualitzar el vídeo.
• Es preveu que l’any 2019 el tràfic de vídeos suposarà entre un 80% i un 90% de tot el tràfic de la xarxa.
• Es calcula que en una campanya d’email màrqueting on s’inclogui un vídeo el CTR (Clic Trough Rate, o ràtio de clics en la notícia) augmenta en un 90%.
• Els vídeos ofereixen noves mètriques. No solament es pot contemplar el nombre de visualitzacions, sinó que en un futur no gaire llunyà es podran saber el nombre exacte d’usuaris, el temps de visualització, el nombre de reproduccions per usuari, entre altres dades.
• El vídeo té un percentatge de record enormement més alt que el de la lectura d’un text. A nivell de curiositat, hi ha qui ha estimat que en un sol minut de vídeo cap el mateix contingut que en 1,8 milions de paraules. (Serà cert?)

Queda clar que cal utilitzar-ho, convé puntualitzar com. El millor, com sempre i si es pot, és externalitzar-lo en professionals del món de la imatge, perquè el contingut audiovisual que generem estigui tractat de manera que aporti contingut interessant, estigui tractat amb visió de marca i orientat a resultats que sempre, sempre, sempre, poden i han de ser mesurats.

Escrit per
More from Miquel Mur

And the Oscar goes to…

Són dies d’Oscars,  de parlar de cinema, de quina pel·lícula ens ha...
Llegir més
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xoostudio.es/web/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405